De lente is in volle glorie aanwezig, sterker nog het lijkt wel zomer! Dat worden een paar hele fijne paasdagen dit jaar!
Voor Pasen hadden wij een onwijs grote bestelling gekregen. Zo groot dat we geen bestellingen meer konden aannemen! Ook is koekjes baby Robin geboren waardoor het erg rustig werd hier op KoekieKoekie. Maar daar gaat verandering in komen! De paasbestelling is klaar en afgeleverd, koekjesbaby is alweer 9 weken oud en we gaan weer een beetje vrije tijd krijgen… Na 1 juni dan wel te verstaan want we gaan namelijk verhuizen. Nee niet de website gaat verhuizen, maar wij de koekenbakkers gaan allebei verhuizen naar hetzelfde huis! dit gaat de hele maand mei (ok en waarschijnlijk wel langer, maar er kunnen gewoon koekjes besteld worden hoor!) in beslag nemen, maar dan hebben we ook wat. Zo hebben we plek voor workshops, plek voor HEEL veel koekjes en meer tijd voor koekjes omdat de oven niet steeds uit hoeft om de kindjes uit school te halen omdat we met zijn tweeën zijn. Die extra tijd ga je ook hier terug zien. Hoe of wat dat laten we nog even in het midden, maar het wordt vast erg gezellig hier 🙂 Goed genoeg gekletst. tijd voor wat foto’s!

Bij zo een bestelling als deze moeten er HEEL VEEL koekjes gebakken worden. Uiteindelijk zijn dat er ruim 2500 geweest. Wortels, Konijnen, kipjes en kuikens en uiteindelijk ook Tulpen.

Er was namelijk iets misgegaan met de konijnen….
Wat precies is nog onduidelijk. We denken dat we er genoeg merengue poeder in gedaan hebben, maar ja dat kan je niet meer controleren. We vermoeden van wel, want de icing werd uiteindelijk wel hard. Duurde even en het is heel droog geworden waardoor het er zo afbrokkelt. Waarschijnlijk is de icing te lang gemixt of op een te hoge stand waardoor er teveel lucht in zat of waardoor het eiwit stijf is geworden. In ieder geval kunnen deze 300 koekjes de vuilnisbak in. (nadat er aardig van gesnoept is.. want ze smaken prima, alleen valt de icing er zo vanaf). we hebben zo een 100 konijnen kunnen redden want die was met andere icing gemaakt. 
Naast het bakken van de koekjes was het vinden van 400 (ongeveer) dezelfde bakjes voor een mooi prijsje ook een uitdaging. Gelukkig konden ze ons bij de eurowinkel (of all places) helpen en mochten we heel veel bakjes bestellen. De aardige verkoopsters heeft ons zelfs nog korting gegeven! Als vulling hebben we plastic gebruikt wat ook gebruikt wordt om fruitmanden mee op te vullen. lekker zacht zodat de koekjes mooi heel blijven.


Na het inpakken van de 400 setjes hebben we ze voorzien van lintjes en een stickertje en in dozen ingepakt. Onze lieve koekjespapa is toen helemaal naar het bedrijf toe gereden met een hele volle auto vol met koekjes! 

Morgen worden ze uitgedeeld op het bedrijf. Wij zijn super benieuwd wat de mensen van deze koekjes vinden!
Groetjes
de Koekenbakkers!