Onlangs was er een koekjesman jarig en die houdt heel erg veel van aardbeien. Dus besloten wij dat hij een aardbeien feestje kreeg. Uiteraard besloten we dit op zaterdag en het feestje was op zondag. Maar ondanks wat extra ingrediënten hadden we eigenlijk alles al in huis om meteen aan de slag te gaan, maar eerst moest de verjaardag op zaterdag avond ook nog gevierd worden.

Aardbeien taart

Hiervoor hebben we een biscuitdeeg gebakken en gevuld met banketbakkersroom. Hierna lange vingers eromheen vastgebonden en gevuld met aardbeien. Als afwerking, slagroom en geschaafde chocolade.

Aardbei dessert table

We hebben van alles maar kleine portie’s gemaakt. Niet iedereen eet hetzelfde en dus hoef je niet als je 30 man verwacht 30 cucpcakes te maken.

Kwarktaart met aardbeien 

We begonnen met de kwarktaart maken. Deze is toch het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Gewoon die van Dr Oetker. tegen de zijkanten van de bakvorm hebben we plakjes aardbei geplakt en daarna de vulling erin gedaan. Dit geeft een mooi effect als je hem uit de ring haalt. De kwarktaart is afgewerkt met slagroom en aardbeien. Volgende keer ga ik hem ook zeker met yoghurt uitproberen!

Strawberry cheesecake

Daarna hebben we de strawberry cheesecake gemaakt. Hier een recept van Bakerella, die erg lijkt om het recept wat ik gebruikt heb (kan deze helaas niet meer vinden). We hebben de bodem vervangen voor bastogne koeken. Ze smaakte erg lekker!

slagroom gebakjes

Van bladerdeeg hebben we bakjes gemaakt en bestrooid met suiker. Na het bakken vullen met wat slagroom en een aardbei. 

Mini-tompoucen

Van het bladerdeeg wat overbleef hebben we tompoucen gemaakt. Die maak je door het bladerdeeg uit te rollen op een plaat en vol met gaatjes te prikken. Na het bakken snij je de plaat doormidden en vul je de bodem met tompoucenroom of banketbakkersroom. Hierna plak je de andere plaat erboven en strijk je het af met glazuur. Wij hadden nog roze lillyfee glazuur wat we extra gekleurd hebben met kleurstof. Daarna de plaat in kleine tompoucen snijden. Afwerken met een streepje slagroom en een aardbei figuurtje van Royal Icing

Chocolade cupcakes met aardbeien creme

De chocolade cupcakes komen uit een pakje. Volgende keer een eigen recept maken, vond ze niet super super lekker. De crème daarentegen maakte het helemaal goed. Botercreme gemengd met verse stukjes aardbei. De crème gaat wel een beetje schiften, maar smaakt heerlijk! Afgewerkt met een aardbei.

Chocolade cakepops

Van 4 chocolade cupcakes hebben we cake pops gemaakt, we hebben de cake gemengd met een beetje Roomkaas en gedipt in witte candymelts. Ze vielen vooral bij de kids erg in de smaak!

Aardbeien creme taartjes

Vanille taartjes

We hebben 1 biscuit deeg rood gekleurd voor het bakken en hiervan mini taartjes gemaakt. De taartjes in het glas zijn met aardbeien crème en de rondjes met vanille crème. Een groot succes!

Koekjes

Uiteraard moesten er ook koekjes op de tafel komen! Cijfers van vanille deeg afgewerkt met Royal Icing en aardbei figuurtjes. (koekjesman werd 33 :D)

Gedecoreerde suikerklontjes

Aardbei limonade

Verse aardbeien

en om de tafel nog compleet te maken, verse aardbeien, gedecoreerde suikerklontjes voor in de thee, aardbeien limonade en aardbeien in chocolade (niet op de foto)

Liefs 
Rianne en Martine