Piraten koekjes staan al zo een jaar tot anderhalf jaar op ons wensenlijstje om te maken. Op een of andere manier kwam het er steeds niet van. Tot we 3 weken geleden een mailtje kregen met de vraag of we ook piratenkoekjes konden maken. JAA mailde wij terug! We waren zelfs zo enthousiast dat we riepen dat we ook 3D koekjes ervan konden maken en toen zij de klant.. ja dat is goed!
Oeps! We hadden en nog nooit eerder piraten koekjes gemaakt EN nog nooit 3D koekjes En een van ons was op vakantie en of ze graag snel af wilde zijn. Tja.. dat krijg je ervan als je enthousiast bent.

Maar wat wel een voordeel is als je koekjes al HEEL lang op je wensenlijstje heb staan, dan weet je precies hoe je ze wil maken, dan droom je daar zelfs wel eens over.. Ja echt! raar hè? En dan lukken ze in 1 keer en worden ze ook nog eens leuk, heel erg leuk (vinden we zelf dan hè en de klant gelukkig ook!)

We konden ook Eindelijk ons goud en zilver verf uitproberen op onze schatkisten en de zwaarden

We konden een nieuw techniekje uitproberen op de palmbomen zodat we leuke kokosnoten hebben (in de helft van de tijd :)) en ook dat lukte!
Wel hadden we wat kleine foutjes gemaakt. Zo hadden we een paar palmboompjes op zijn kop gebakken. Erg leuk op een plaat met koekjes, maar niet als je ze op een eilandje moet plakken en je wil dat ze allemaal hetzelfde zijn. 
Of dat we suiker op het eilandje gestrooid hadden waardoor het op zand lijkt. Leuk effect, maar helaas plakte de palmboom en de piraat niet op het suiker… Gelukkig met wat doorzettingsvermogen en heel veel stutwerk bleven ook deze vast staan en zo vast dat toen er een piraatje scheef stond we hem er amper meer afkregen 😀

En toen kwam het dilemma van verpakken. Hoe vervoer je deze 3D koekjes nou een beetje veilig. Eerst wilde we ze inpakken in folie, maar dan til je ze op aan de bovenkant en heb je kans dat het eilandje breekt. ronde kokers was de tweede optie, maar die had de verpakkingsfabrikant niet op voorraad. Uiteindelijk zijn het Soepbekers geworden! Wie had dat gedacht! Veilig voor vervoer (de koeken werden opgehaald, versturen zou denk ik geen optie zijn) en zo doende zijn ze veilig bij de klant aangekomen en was het een groot succes! Ik denk dat dit niet de laatste piraten koeken zijn die we maken! Tijdens het maken riepen we al.. Ooo eigenlijk moeten we ook nog munten maken en een schip en een papegaai. En een hoelameisje op een eilandje is ook leuk! kortom nog meer wensen op ons lijstje 🙂

Groetjes!
Rianne en Martine
p.s 
Wil je een workshop bij ons volgen? we hebben nog plek op 12 mei. Neem je je moeder mee, dan krijg je een kadootje van ons!! (ivm moederdag) kosten zijn €35,-, mail ons om je aan te melden!
p.s 2
“vind ons leuk” op Facebook!
p.s 3
Bestel deze koekjes hier