Mijn koekiekoekie koekjes recept:

Ingredienten

250 gr Boter (kamertemperatuur)
250 gr kristalsuiker
1 vanillestokje ( merg) of extract
1 middel ei
485 gr bloem
½ zakje bakpoeder
½ theelepel zout
Dit recept maakt ongeveer 30 koeken

Mix de boter met de suiker tot een zacht mengsel. Mix het ei en de vanille extract hierdoorheen.

Meng de bloem, bakpoeder en de zout in een kom. Schep dit bij het botermengsel en kneed dit tot een stevig deeg. Laat het deeg minimaal 4 uur koelen in de koelkast voor het beste resultaat.

Rol een gedeelte van het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Steek hier je vormpjes mee uit. Om plakken te voorkomen strooi je wat bloem op je werkplek en deegroller.

Bak de koekjes op een bakplaat met bakpapier op 200 graden ongeveer 8 a 10 minuutjes. (minder voor kleinere koekjes) Je wilt dat de randjes lichtbruin zijn en het midden gaar. De koekjes garen namelijk nog iets door nadat ze uit de oven zijn gehaald.

Laat de koekjes 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Laat ze hierna minimaal 1 uur afkoelen voor je aan het versieren begint.

Je kan de vanille vervangen voor andere smaken zoals bv amandel, sinaasappelrasp, citroen, likeur enz.

Tip: om aanbranden te voorkomen, leg zoveel mogelijk dezelfde koekjes, of koekjes van hetzelfde formaat op 1 bakplaat. In sommige ovens is het nodig om de plaat tussentijds even om te draaien.

Veel plezier en bakken maar!