Wie is nu eigenlijk Koekiekoekie

Wie ben ik?

Ze zeggen wel eens, de leukste bedrijven en initiatieven beginnen als een grap. Toch is koekjes maken voor mij altijd heel serieus geweest, zelfs al heb ik er enorm veel plezier in. Mijn naam is Rianne en ik bak al jaren overheerlijke koekjes.  Omdat iedereen altijd vraagt: Wie is koekiekoekie? hebben we er een speciale pagina voor gemaakt. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Rianne

RianneRianne wist het zeker! Ze zou banketbakker worden. Bleek ze er verdikkie nog eens heel goed in te zijn ook, en voor ze het wist had ze de opleiding Banketbakken met succes voltooid. Een glansrijke (of moeten we zeggen glazuurrijke) carrière in het verschiet? In principe wel, maar helaas vond ze het echte leven in een bakkerij niet uitdagend en creatief genoeg en uiteindelijk heeft ze gekozen voor haar andere passie, boeken. Ze zag een uitgelezen kans (ha!) om bij een kantoorboekhandel te gaan werken. Daarna is ze getrouwd, en drie schatten van kindjes gekregen, waarvoor ze met liefde thuisblijfmoeder werd. Maarja, dat bakken bleef toch wel kriebelen. Nadat ze als souvenirtje bak spulletjes uit Amerika kreeg en een inspiratieboek, veranderde de kriebel in onhoudbare jeuk, en Rianne was om. Na wat kleine traktaties voor haar kroost (waar heb je DIE gekocht?) stroomden de aanvragen binnen, en besloot ze de sprong in het diepe te wagen. En zo werd KoekieKoekie geboren.

 

En hoe zit het met die naam?

iris koekiekoekieDat dingen die ingewikkeld lijken heel eenvoudig kunnen zijn, is een les die je soms wordt bijgebracht door de kleinsten op deze Aarde. Rianne had een bedrijf, maar nog geen naam. Hoe moest dit bedrijf gaan heten?. Iets dat de lading denkt, dat leuk is en speels, maar wel duidelijk. Moeilijk. En nadenken wordt er niet makkelijker op als Iris, de jongste dochter van Rianne de hele tijd door het huis loopt te banjeren en roept: “KOEKIEKOEKIE!”. En ineens viel het kwartje (en Iris ook, maar dat terzijde). De naam van het bedrijf, bedacht door een meisje van 1,5, heb daar maar eens kritiek op. Nog steeds is dit haar favoriete woord (net als de koekjes trouwens, ongebakken, gebakken of gedecoreerd. Iris lust ze allemaal!)

 

Het testteam

testteam koekiekoekie

Koekjes bakken is leuk, maar het moet er natuurlijk wel ergens naar smaken! Om de producten te testen heb je een uiterst vakkundig en kritish testteam nodig. En wie kunnen dat beter zijn dan je bloedeigen kinderen. Damian en Fenna vormen samen met Iris de koekjescommissie. Ze zijn uiterst kritisch en goudeerlijk (wat een lelijk koekje mama!). Daarnaast is Fenna inmiddels zeer bedreven in het bakken van koekjes. Ze beslist graag welke vormpjes er gemaakt worden en vooral welke kleurtjes er gebruikt moeten worden. En Damian? Laat hem maar proeven!