Rianne en ik hebben besloten dat als we toch koekjes aan het versieren zijn, we best eens af en toe wat stap voor stap foto’s kunnen maken en een kleine tutorial ervan te maken. De foto’s zijn niet van opperbeste kwaliteit, maar je kan zien wat we doen en daar gaat het om toch:D

In dit geval vroeg onze zus om geboortesuikers voor de geboorte van haar zoontje te maken. Ze wilde graag hobbelpaarden in groen en blauw en dit is het resultaat geworden. Laat ik er nou gewoon geen “mooie” foto van hebben! Toch maar eens kijken of we die nog even kunnen maken, want uiteraard hebben we toen we op visite gingen bij de nieuwe kleine aanwinst een koekje mee naar huis gekregen.

Om te beginnen bak je koekjes en steek je hobbelpaardjes uit. Wij hebben het hobbelpaardje van Wilton gebruikt. Wij gebruiken ons eigen koekjes recept, maar je kan je eigen favoriete recept gebruiken.
Laat de koekjes minimaal 1 uur afkoelen als ze klaar zijn. Is het een hele vochtige klamme dag, bak de koekjes dan een dag van tevoren. Dit om doorlopen van kleuren te voorkomen.
Voor deze koekjes heb je 2 verschillende diktes icing nodig. 
Blauw, groen en wit in dikke icing voor het uitlijnen van de koekjes en het aanbrengen van accenten
en blauw en groen in 10 sec icing. (als je de Icing terug laat lopen in je bakje is het een gladde massa tussen de 7 en 10 sec) Een uitleg hoe je icing maakt komt binnenkort.

Ook heb je (gekleurd) suiker nodig

Begin met het uitlijnen van het “paardje” met de dikke blauwe of groene icing. (we hebben ze in 2 kleuren gemaakt en op 1 of andere manier ben ik begonnen met het fotograven van de blauwe koekjes en geëindigd met de groene)

Laat de omlijning een minuut of 10 drogen, vul je paardje daarna in met de dunne icing. Laat dit weer 10 minuutjes drogen. 

Lijn het “hobbel” gedeelte van het koekje uit met de dikke icing en vul deze met de dunne. Dit doe je in het groen als je paardje blauw is en andersom. Laat je koekje helemaal drogen

je kan de droogtijd verkorten door er een ventilator, heat tool of föhn op te houden, of door ze terug in de oven te schuiven die op de laagste stand staat (ongeveer 50 graden). Je koekjes gaan hierdoor meer glanzen, helaas worden ze er ook (nog) harder voor, dus voor kinderkoekjes raden we het af.

Hey nu is het koekje ineens groen! oeps!

Maak met de dikke icing “de zadel” en vul deze direct in met de dikke icing, het geeft niet als het een beetje hobbelig is.

Strooi (gekleurd) suiker over de natte icing.

Maak met de dikke icing een kruis op het gezicht van het paard.

Vul de manen van het paard op met strepen dikke witte icing. 

Doe hetzelfde met de staart.

Trek een streepje van zadel naar buik met de dikke icing.

Decoreer de manen van het hobbelpaard met streepjes gekleurde icing. Als je wil dat de streepjes wat meer gemengd zijn met het wit, voeg ze dan direct toe, voordat de wit gedroogd is.

Doe hetzelfde met de staart van het paardje

Schrijf met dikke wit de  naam in het “hobbel” gedeelte van het hobbelpaard

Zet een wit lijntje op het zadel en een hartje op de billen van het paardje in dezelfde kleur als het paard.

Zet met een voedselmarker een zwart puntje als oog, of gebruik hiervoor zwarte icing. Wil je grotere ogen, gebruik dan zwarte pareltjes die je op de juiste plek plaatst in de natte icing net na het vullen van het paardje. 
Maak daarna een schaal vol met bijpassende koekjes 🙂
Voor meer foto’s van babykoekjes, klik hier of hier
Succes!
Rianne en Martine